رقیب

پایش اخبار مرتبط با لایحه الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت

رقیب

پایش اخبار مرتبط با لایحه الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت

رقیب

امام خامنه ای: کلمه پیشرفت را ما با دقت انتخاب کردیم؛تعمدا نخواستیم کلمه توسعه را به کار ببریم. علت این است که کلمه توسعه، یک بار ارزشی دارد.1389/9/10
_____
ماده اول برنامه پنجم توسعه: دولت موظف است با همکاری سایر قوا « الگوی توسعه اسلامی ـ ایرانی» که مستلزم رشد و بالندگی انسانها بر مدار حق و عدالت و دستیابی به جامعه‌ای متکی بر ارزشهای اسلامی و انقلابی و تحقق شاخص‌های عدالت اجتماعی و اقتصادی باشد را تا پایان سال سوم برنامه تدوین و جهت تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد. این الگو پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی مبنای تهیه برنامه ششم و برنامه‌های بعدی قرار می‌گیرد.

____
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه نظر مقام معظم رهبری در مورد توسعه فراتر است، تصریح کرد: ایشان توسعه را فراتر از این موضوع دانسته و تحولی که در چارچوب ارزش‌های اسلامی و ایرانی باشد مدنظر دارد. وی تأکید کرد: آنچه تهیه شده در این لایحه یک الگوی مطلوب توسعه است که جمعی از کارشناسان در مجمع تشخیص مصلحت و مرکز تحقیقات استراتژیک بنابه درخواست دبیرخانه مجمع انجام داده که البته بعدها اسم آن به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تغییر محتوا داد. - خبرگزاری فارس

به گزارش سازمان مدیریت و برنامه ریزی؛ نخستین جلسه کمیته مشورتی امور اجتماعی برنامه ششم توسعه با هدف بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌ها و دیدگاه‌های نخبگان به ریاست محمدرضا واعظ‌ مهدوی مشاور معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و با حضور دست‌اندرکاران مرتبط با مسائل و آسیب‌های اجتماعی در محل این سازمان برگزار شد.

نخستین جلسه کمیته مشورتی امور اجتماعی برنامه ششم توسعه با هدف بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌ها و دیدگاه‌های نخبگان به ریاست محمدرضا واعظ‌ مهدوی مشاور معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و با حضور دست‌اندرکاران مرتبط با مسائل و آسیب‌های اجتماعی در محل این سازمان برگزار شد.

به گزارش مرکز روابط‌عمومی، اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در این جلسه اردشیر گراوند مشاور قائم‌مقام وزیرکشور در امور اجتماعی، گزارشی از نابرابری‌های اجتماعی و آسیب‌پذیری‌های مناطق مختلف کشور ارائه کرد و گفت: در طی پنجاه سال گذشته توزیع نامتناسب ثروت و فرصت، باعث پدید آمدن نابرابری‌ و ناامنی در برخی از مناطق کشور شده و همین امر به مهاجرت دامن زده و چنین روندی آسیب‌های متعدد اجتماعی را هم تولید کرده است.

وی افزود: نظام برنامه‌ریزی کشور در طی ده تا ۱۵ سال اخیر در امر نابرابری‌های اجتماعی بیشتر ناظر بوده و شایسته است که از این پس مداخله‌گر باشد و با تدبیر مناسب توسعه متوازن را هدف‌گذاری نماید تا جلوی مهاجرت‌های بی‌رویه گرفته شده و شکاف بین‌نسلی هم مرتفع شود.

مشاور قائم‌مقام وزیر کشور در امور اجتماعی با اعلام این که از هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت کشور ۳۴۵۳ نفر «مسئله» دارند، گفت: نظام برنامه‌ریزی کشور باید اجتماعی محور باشد و با تدبیر مناسب به سمت برقراری تعادل ملی و منطقه‌ای گام بردارد تا آسیب‌های اجتماعی هم به حداقل برسد.

گزارش مذکور حاکی است در این جلسه محمدرضا واعظ‌ مهدوی مشاور رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور هم اظهار داشت: ما با این هدف اجتماع کرده‌ایم که عدالت در برخورداری از مواهب توسعه کشور خروجی بحث و بررسی‌های ما در برنامه‌ششم توسعه بازتاب داشته‌ باشد. البته از نظر توسعه اجتماعی در نقطه‌ صفر هم نیستیم، یعنی از یک طرف تجربه گذشته را داریم و از سوی دیگر با اسناد بالادستی و سند چشم‌انداز و قانون اساسی می‌توانیم اهداف را اختصاصی دنبال کنیم.

به گفته واعظ‌مهدوی حوزه اجتماعی حوزه‌ای بسیار متنوع و پیچیده است و وجه مشترک این حیطه، با حیطه توسعه اقتصادی، مقوله «اشتغال»  است که بسیار مهم و اساسی است و چنانچه همه تلاش‌ها برای گسترش اشتغال بخصوص در مناطق محروم بسیج شود. هم توسعه اقتصادی و هم دستاوردهای اجتماعی حاصل خواهد شد.

وی  افزود: ما در این کارگروه که نخبگان و تصمیم‌گیران حوزه اجتماعی دور هم جمع شده‌اند، بر روی آسیب‌های اجتماعی هم تمرکز ویژه خواهیم داشت و به خصوص توانمندسازی نقاط حاشیه شهری را مدنظر قرار خواهیم داد.

واعظ‌مهدوی تصریح کرد تمام وعده‌های رهبران انقلاب در حوزه اجتماعی بوده و البته حوزه مذکور کارکرد‌های ارزنده‌ای در انقلاب اسلامی ایران ایفا کرده است و ما اگر نتوانیم مدل مناسبی را در این حوزه دنبال کنیم، مردم احساس نابرابری خواهند کرد و انگیزه‌ها نیز رو به افول خواهد نهاد.

گزارش مذکور حاکی است در نخستین جلسه کمیته مشورتی امور اجتماعی در برنامه‌ششم توسعه، هرکدام از نمایندگان دستگاه‌های شرکت‌کننده، دیدگاه‌ها و نظرات خود را در حوزه مرتبط ارائه کرده و بر ضرورت برقراری توازن و تعادل منطقه‌ای در برخورداری از دستاوردهای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور تأکید کردند.

۹۳/۱۱/۲۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی